Ismeretterjesztő előadások

Modern hidrogeológia ismeretterjesztő előadás

A Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúrához a 2017. évben pályázó hallgatók  készítettek egy ismeretterjesztő előadást a modern hidrogeológiáról, “Felszínalatti vízáramlások, föld alatti szállítószalagok”  címmel, mely  letölthető .pdf illetve .pptx formátumban.

A Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra ismeretterjesztő tevékenységei

A Vidd el a modern hidrogeológia gondolatát egykori középiskoládba, településedre! című pályázat keretében tartott előadások összefoglalója az alábbiakban olvasható.

Siposs Tamás

Idén ősszel megkezdődtek a Tóth József és Erzsébet Hidrogeológiai Professzúra és Alapítvány által meghirdetett ismeretterjesztő pályázat előadásai. A „Felszín alatti vízáramlások, földalatti szállítószalagok” című előadás célja a Tóth féle „modern hidrogeológia” népszerűsítése, diákokkal való megismertetése.

Az összeállított anyag főpróbájára június 13-án került sor a Szent Angéla Iskola természettudományos projektnapján. Az előadást Siposs Tamás tartotta az iskola 9,10,11. évfolyamos diákjainak, összesen 173 főnek.  A rendezvény sikere után, szeptembertől megkezdődtek az előadások az ország középiskoláiban, elsőként a Veres Pálné Gimnáziumban.

Harmadik kor egyeteme: Rejtett természeti kincseink a talpunk alatt

 

Mindentudás Egyeteme: Talpunk alatt is folyik? – Felszín alatti áramlások a víz körforgalmában