Mádlné Szőnyi Judit habilitációs órája

 Mádlné Szőnyi Judit professzúravezető habilitációs eljáráshoz kapcsolódó tanóráját 2022. május 13-án tartotta meg online keretek között “A víz, mint élettér, ökoszisztémák és a felszínalatti vizek” címmel. A habilitációs bizottság tagjai: Dr. Harangi Szabolcs, akadémikus elnök, Dr. Magyari Enikő, akadémikus, Dr. Szűcs Péter, akadémikus, Dr. Lóczy Dénes, MTA doktor, Dr. Török Ákos, akadémikus, Dr. Tímár Gábor, MTA doktor) voltak. A jelölt életrajzának ismertetése után munkássága elismerő bírálatokat kapott, majd a nagy létszámú diákság előtt magyar és angol nyelven bemutatott egyetemi előadása is kivívta a jelenlévők figyelmét. A bizottság nagyra értékelte a korszerű oktatási technikák alkalmazását, a hallgatók bevonását, valamint az óra tartalmi elemeit. Így összességében 100%-ra értékelte Mádlné Szőnyi Judit teljesítményét. 

Gratulálunk a habilitációra felterjesztett Mádlné Szőnyi Judit sikeréhez!

Háttérinformáció a habilitált doktor (Dr. habil) cím megszerzésére irányuló eljárásról:

A habilitáció az oktatói és az előadói képesség, valamint a tudományos teljesítmény egyetemi megítélése. A pályázó az ELTE szabályzatában meghatározott módon ad tanúságot tudományos, szakmai eredményeiről, továbbá a doktori fokozat megszerzése után folytatott oktatói, kutatói, gyakorlati, alkotói teljesítményéről.

Forrás: ELTE TTK honlap

Mivel Mádlné Szőnyi Judit 2020 májusában megszerezte az MTA doktora címet, így a habilitáció keretében tudományos előadást már nem kellett tartania.