Duna nap 2019

Idén, június 29-én, immár tizennegyedik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Duna Nap rendezvény, melynek gyermek programját idén a Margit szigeten tartották, ahol a Professzúra is megjelent a hidrogeológiát népszerűsítő standjával.  

A Duna Nap minden évben valamilyen téma jegyében zajlik, az idei esztendő jelmondata: „Tégy a folyókért”! Az eseményhez kapcsolódó programok a környezettudatosság fontosságára, természeti értékeink védelmére, a takarékos vízhasználatra kívánják felhívni a figyelmet. 

A Professzúra sátrában kicsik és nagyok egyárant bekapcsolódhattak az érdekes és látványos kísérletekbe, melyek segítségével megismerhették a felszínalatti vizek vízkörforgásban betöltött szerepét és a felszíni vizekkel (pl.: Duna) való kapcsolatát. Emellett a gyerekek bepillantást nyerhettek a felszínalatti vizek elszennyeződésének veszélyeibe, a vizek oldott anyag tartalmának eredetébe, az eltérő képződmények különböző vízáteresztő tulajdonságaiba és megtudhatták, hogy Budapesten a Duna milyen kapcsolatban van a termálforrásokkal. A kisebbek számára vízkörforgalmat ábrázoló kirakó és színezők, a nagyobban részére keresztrejtvény és víz kvíz állt rendelkezésre.

Az esemény nagyszámú látogatót vonzott, melyen a Professzúra standja kiemelkedően népszerű volt.

A Professzúra standja a Duna Napi rendezvényen