Tavak Világkonferenciája (World Lake Conference – WLC) 2023

A 19. Tavak Világkonferenciája 2023. november 7-9-e között, Balatonfüreden kerül megrendezésre. A konferencia világszerte elismert rendezvény, ahol a több ágazatot képviselő résztvevők (azaz a tudományos élet, a kormányzat, a lakosság, civil szervezetek és a vállalkozások képviselői) kicserélhetik a tavak és vízgyűjtő medencéik fenntartható kezelésével kapcsolatos nézeteiket és tapasztalataikat. A konferenciát kétévente rendezik meg a Nemzetközi Tó Környezetvédelmi Bizottsággal (ILEC) együttműködésben.

A konferencián A Professzúra, illetve az RRF ÉMNL 5A alprojekt részéről Erőss Anita és Szkolnikovics-Simon Szilvia tartottak előadást az alábbi témákban.

Anita Erőss, Petra Baják, András Csepregi, Péter Szabó: Investigation of groundwater discharge and projection of future lake level changes of Lake Velence by using numerical simulation

Szkolnikovics-Simon Szilvia, Déri-Takács Judit, Szijártó Márk, Szél László, Mádlné Szőnyi Judit: Management of shallow lakes in recharge regions of groundwater flow systems in case of water shortage

Erőss Anita és Szkolnikovics-Simon Szilvia a WLC konferencián

A bemutatott kutatási eredmények az Éghajlatváltozás Nemzeti Multidiszciplináris Laboratórium RRF-2.3.1-21-2022-00014 számú projekt keretében valósultak meg.