Dr. You-Kuan Zhang professzor látogatása a Tanszékünkön

Dr. You-Kuan Zhang, az University of Iowa (USA 🇺🇸) emeritus professzora, a School of Environmental Science & Technology (ESE) of Southern University of Science & Engineering (SUSTech) (Kína 🇨🇳) professzora 2024. április 8-án Magyarországra érkezett. 1 hetes itt tartózkodása során 2 napot az ELTE-n töltött, ahol találkozott a Professzúra hidrogeológiai kutatócsoportjával és előadást (Climate Change and Groundwater: Effect of Groundwater Over-Pumping on The Air Temperature in the North China Plain) is tartott a Professzúra, valamint az RFC-IAH szervezésében. 

Az előadásra április 9-én került sor, ahol a jelenléti mellett online közvetítésben a magyar kutatók mellett magyar és külföldi hallgatók is jelen voltak. A program elején Mádlné Szőnyi Judit bemutatta a kutatót és felvezette az előadást. Kutatási területe a klímaváltozás és felszínalatti víz kapcsolata, a folyadékáramlás és a szennyezőanyag-transzport modellezése, valamint a hidrológiai változók időbeli változásai. 

Előadása megtartása után a hallgatóság kérdeseket tett fel a professzornak. Személyesen csaknem 20 fő vett részt. Az online platformon is több, mint 20-an kísérték figyelemmel az előadást.

 Dr. Zhang az előadása utáni diszkusszió közben 

Másnap Dr. You-Kuan Zhang bemutatta a School of Environmental Science & Technology (ESE) of Southern University of Science & Engineering működését, képzéseit és főbb kutatási irányait. Ezt követően a Professzúra kutatócsoport tagjai mutatkoztak be és prezentálták a saját, aktuális kutatási eredményeiket, hidrogeológiai érdeklődési köreiket a Professzor részére. 

Dr. Zhang nagyra értékelte az előadásokat és a csoportszintű szakmai munkát. A Professzor nyitott a jövőbeli tudományos együttműködésre. 

Fotók a hidrogeológiai kutatócsoport bemutatkozásakor