Részvétel az Energi Simulation konferencián és képzésen

Markó Ábel negyedéves PhD hallgató az Energi Simulation éves Summitján, valamint az Energi Simulation School 2023-on vett részt 2023. október 24-27. között Hágában és Delftben.

Az 1978-ban alapított Energi Simulation egy non-for-profit cég, mely, egyetemekkel, ipari szereplőkkel, kormányzati szereplőkkel együttműködve támogat kutatásokat és diákokat egyetemi ösztöndíjak révén. Éves találkozójuk, az Energi Simulation Technical Summit and Annual General Meeting a karbonsemleges gazdaságot, többek között geotermikus hasznosítás, kutatás hatékonyságát járja körül, ehhez pedig két napos tréning kapcsolódott.

Az esemény konferencia részén az Energi Simulation Foundation csoportvezetői tartottak előadást, beszámolva kutatócsoportjuk munkájáról. Emellett a csoporttag PhD hallgatók pedig kutatásukat mutatták be. Ezen Ábel „Investigation of aquifer heterogeneity and its influence on reinjection efficiency” című poszteren mutatta be KDP kutatása aktuális eredményeit, amit online előadás formájában az esemény virtuális résztvevői is megtekinthettek.

Markó Ábel a posztere mellett

Az ezt követő kétnapos képzés a felszínalatti energiaforrások, a felszínalatti alternatív hasznosítás témakörében innovatív gyakorlatok és koncepciók megismertetésével foglalkozott: felszínalatti széndioxid tárolás (Carbon Capture and Storage – CCS) és a felszínalatti hidrogéntárolás (Underground Hydrogen Storage – UHS) témájában.

Csoportkép – a kurzus résztvevői

Ezek lehetővé tették a jelenleg formálódó új tudományos irányok és kutatások megismerését, valamint a Summit és a képzés részeként lehetővé vált a kapcsolatépítés a programban résztvevő kutatócsoportok tagjaival.